תענוגות השולחן של חבל פריולי ונציה ג'וליה

במטבח של פריולי יש המון טעמים שונים. מן המסורת ההררית נולד הפריקו, הנקניק המעושן ומנות הפסטה המתובלות בעשבי תיבול ותבלינים. מן הגבעות מגיעים הפרושוטו של סן דניאלה ורבים מהיינות הלבנים המעודנים והריחניים. אסור לשכוח גם את הלגונה, שם משגשג המטבח על בסיס מאכלי ים, עם נוסחים שונים של מרקים, או דגים.

אנטיפסטי

פריקו

מתאבן טעים המוגש גם במסעדות המובחרות ביותר של אוכל מסורתי בפריולי. הפריקו הוא מאכל המגיע מן המנהג העתיק של הכפריים להמיס את קליפת הגבינה על הגחלים של האח. קרא >

מנה ראשונה

פוזילי עם עשבי תיבול ועגבניות מותכות

אם במקרה אתם מתכננים חופש בכפר, אל תשכחו לאסוף סרפדים ובורג עבור מתכון טעים זה. צמחי מרפא אלה עשירים מאוד בויטמין A וברזל. קרא >

מנה עיקרית

דג פורל מאודה עם פולנטה

המומחיות של האיזור ההררי, במקור מאיזור ה וולה דל טורה שבמחוז אודינה.

קרא >

תוספות

לפת ספוגה בקליפת ענבים

הם נקראים ברובדה והם אחת מסוגי המומחיות הידועים ביותר של פריולי. בדרך כלל אוכלים אותם מבושלים עם בשר חזיר או נקניק, אבל יכולים להיות גם מוגשים נאים: מגוררים או חתוכים לפרוסות דקות ומתובלים לפי הטעם. קרא >

קינוח

פודינג ביצים

מספיקים רק מרכיבים פשוטים כדי ליצור את הטעם המתוק והמרקם העשיר קרא >