הטעמים של חבל פולייה

אזור הנמנה עם המפיקים הגדולים בעולם של שמן זית כתית, חבל פוליה מספק יותר ממאה סוגים של לחם ומאפים, פסטות טריות המיוצרות בעבודת יד באלפי צורות, ירקות וגבינות משובחות. מאכלים טיפוסיים נוספים הם בשר ודגים מבושלים על הגריל. הנה עבורכם תפריט בהשראת הטעמים של חבל פוליה, מן הים לאזורים הכפריים, עשיר במיוחד בירקות וזיתים.

אנטיפסטי

עגבניות בשמן

ראשית, הצבע האדום הבוהק טיפוסי למאכלי הים התיכון, וקל להכנה בבית. שמים את העגבניות היבשות בשמן עם צ 'ילי, שם הם יקבלו טעם ייחודי, מתוק וחריף בעת ובעונה אחת. כדי לשפר את טעם, ניתן להגיש אותן על פרוסות של לחם קלוי. קרא >

מנה ראשונה

ספגטי עם דיונון

מתכון קלאסי של רוטב המרינרה האיטלקי שמורכב מפירות ים, ומאופיין על ידי המרכיבים של מיטב המסורת הים התיכונית. הוספת דיונון לרוטב תהפוך אותו לטעים ומבושם עוד יותר.

קרא >

מנה עיקרית

דג אברומה בתנור עם גבינת פקורינו ותפוחי אדמה

דג יקר ביותר, עם בשר לבן, דק, עדין, אבל טעים, מוכן לפי נוסח פוליה.

קרא >

תוספות

דרדר בתנור

כמחווה של נתינת כבוד לחבל פוליה, מנה דשנה של דרדר מבושל בתנור, ריחני עם תוספת עגבניות בשלות קצוצות בטעם גבינת פקורינו קרא >

קינוח

עוגיות טרלי ("נפוקגטי" בדיאלקט של חבל פוליה)

הנפוקגטי כפי שהם נקראים בעגה, הם בין הממתקים המסורתיים והטעימים ביותר של העיר לצ'ה. קרא >