פוזילי עם ארטישוק

stampa

המיתולוגיה מספרת כי יופיטר התאהב בנערה יפה בשם סינרה אשר דחתה אותו מעליה. כדי להעניש אותה הוא הפך אותה לצמח: Cynara Scolymus (הארטישוק).

מתכון של ירקות
מספר אנשים:
4
דרגת קושי:
נמוכה
זמן:
25'
ערך תזונתי
עבור מנת פסטה אשר הוכנה לפי המתכון הזה.

ערך אנרגיה
523 קלוריות \ kJ
- חלבונים
13 ג'
- פחמימות
66 ג'
- שומנים
23 ג'

 
350 ג'
 עגבניות שרי
 
200 ג'
 שמן זית טהור
 
60 ג'
 חמאה
 
30 ג'
 קוניאק
 
1 ספלון
 לבבות ארטישוק
 
5
 בצלי שאלוט
 
1
 מלח
 
במידת הצורך
 פלפל שחור
 
במידת הצורך

אופן ההכנה

1

חותכים את לבבות הארטישוק לפרוסות דקות. חותכים את עגבניות השרי לרבעים וקוצצים את בצלי השאלוט.

1

משחימים את בצלצלי השאלוט בשמן וכאשר זהובים מוסיפים את העגבניות עם הקוניאק והארטישוקים ולתת להתאדות. מכסים במכסה ולתת להתבשל במשך עשרים דקות, מוסיפים מצקת מים במידת הצורך. מתבלים במלח ופלפל.

1

מבשלים את הפוזילי של ברילה בהרבה מים מומלחים, מסננים ומוסיפים את הרוטב עם החמאה.

המלצת השף


הארטישוקים הרכים ביותר מבחינת הרוך והטעם הם אלו האביביים.

יין מומלץ


למנה זו, עם טעם מעט מתוק אנו ממליצים על יין לבן בעל גוף בינוני עם רעננות ועוצמה של ניחוחות כמו המרטינה פרנקה מפוליה , או ה-פלנגינה מחבל קמפניה.

חפש מתכון

מרכיבים:
cerca
mi sento fortunato
חיפוש מתקדם >