דיונון מבושל עם עשבי תיבול שמדגישים את הטעם, הם המרכיב הייחודי במתכון זה, שמוגש בדרך מקורית ויצירתית על שכבת קרם פול.

אופן ההכנה

מנקים את הפול ומשאירים במשך 3 דקות במים רותחים מומלחים. מסננים ומטגנים במחבת עם שמן זית ובצל קצוץ. מוסיפים מלח ופלפל,ומערבבים בבלנדר עד לקבלת מחית. אם המחית סמיכה מדי אפשר להוסיף מהמים בה בושל הפול. מכסים את המחית בצלופן נצמד כדי להשאירה חמה.

חותכים את הדיונון לרצועות דקות, מקפיצים בטיפת שמן את גבעול הפטרוזיליה והשום על אש גבוהה במשך כמה דקות. מוסיפים את המרווה והרוזמרין הקצוצים דק, ומתבלים במלח ופלפל.

מבשלים את הספגטי של ברילה במים רותחים מומלחים, מנקזים בערך במחצית זמן הבישול ומסיימים לבשל עם הדגים. מורחים על הצלחת שכבה של מחית שעועית פול ומסדרים את הספגטי על המחית בצורת קן.
המלצת השף
בטיגון משתמשים רק בגזע הפטרוזיליה כיוון שהעלים נוטים להיות מרירים.
יין מומלץ
למתכון הזה, יין טרי וריחני הוא המתאים ביותר. בעל אופי דומה, טרי, נקי, מבושם כמו הפינולטו דיי קולי בולונ'יזי, או הפלנגינה קמפנה.