צ'לנטני עם דג אברומה וקישואים

stampa

במתכון הזה, שניתן להגיש אותו גם קר, הצ'לנטני מתמזגים עם הרוטב על בסיס דגים וירקות, כיוון שבזכות הצורה שלהם, הם מצליחים לעטוף את החומרים, ולתת למנה קורטוב נוסף של נפלאות.

מתכון של בשר, ירקות
מספר אנשים:
4
דרגת קושי:
בינונית
זמן:
35'
ערך תזונתי
עבור מנת פסטה אשר הוכנה לפי המתכון הזה.

ערך אנרגיה
531 קלוריות \ kJ
- חלבונים
27 ג'
- פחמימות
71 ג'
- שומנים
15 ג'

 עגבניות שרי
 
150 ג'
 קישואים
 
2
 אברומה (דג)
 
1
 בצלי שאלוט
 
1
 שום
 
1 שן שום
 שמן זית טהור
 
4 כפיות
קצוץ  פטרוזיליה
 
1 קומץ
 רוזמרין
 
1 ענף
 מלח
 
במידת הצורך
 פלפל שחור
 
במידת הצורך

אופן ההכנה

1

אופים את הדג (אברומה) - בחרו דג במשקל של בערך- 1 ק"ג - עם קצת פלפל, שמן, מלח ורוזמרין למשך 10 דקות ב 200 מעלות צלזיוס.

1

להשאיר לקרר, פורסים את בשר דג האברומה לרצועות גדולות. לחתוך את הקישואים ואת העגבניות הקלופות ללא הזרעים.

1

מטגנים את בצלצלי השאלוט הקצוצים בשמן, מוסיפים קישואים ומבשלים במשך 5 דקות, ואז מוסיפים את העגבניות, הבשר של דג האברומה, מלח ופלפל ומסירים מהאש.

1

מבשלים את הצ'לנטני של ברילה במים מומלחים, מסננים כאשר אל דנטה, ומקפיצים במחבת עם רוטב האברומה. מגישים בעיטור פטרוזיליה קצוצה.

המלצת השף


מנה זו היא גם מצוינת כסלט פסטה. מוסיפים למרכיבים ברוטב מוסיפים תערובת שיצרנו: מיץ מלימון אחד, 2 כפות שמן זית כתית, מלח ופלפל.

יין מומלץ


עבור המנה הזו מומלץ לטעום יין לבן יבש טרי כמו ורדיקיו קסטלי Verdicchio יזי. להגיש בטמפרטורה של 10-12 מעלות צלסיוס.

צורה אלטרנטיבית



Fusilli Barilla 

חפש מתכון

מרכיבים:
cerca
mi sento fortunato
חיפוש מתקדם >