פרפלה ברוטב עגבניות וגבינת ריקוטה עם פירות יבשים מוקרמים

stampa
הפרפלה, אחת מסוגי הפסטה הפופולריות ביותר, הן פורמט אידיאלי עבור המתכון הזה, שהוא פשוט אך יצירתי, בכיכובן של העגבניות הקלאסיות, ובתוספת על ידי פירות יבשים מוקרמים.
מתכון של גבינה, פירות
מספר אנשים:
4
דרגת קושי:
נמוכה
זמן:
25'
ערך תזונתי
עבור מנת פסטה אשר הוכנה לפי המתכון הזה.

ערך אנרגיה
793 קלוריות \ kJ
- חלבונים
23 ג'
- פחמימות
79 ג'
- שומנים
44 ג'

 עגבניות שרי
 
300 ג'
 ריקוטה טריה
 
80 ג'
 שקדים מתוקים
 
30 ג'
 אגוזים ללא קליפה
 
30 ג'
 פיסטוקים
 
30 ג'
 חלב
 
25 מ"ל
 קצפת
 
25 מ"ל
 בזיליקום
 
1 חבילה
קצוצים/קצוצות  בצלים
 
0.5
 שמן זית טהור
 
4 כפיות
 מלח
 
במידת הצורך
 פלפל שחור
 
במידת הצורך

אופן ההכנה

1
מקלפים את העגבניות ולהוציא את הזרעים. לחתוך לקוביות ולקצוץ את הבזיליקום. לעבב עם מיקסר את הפיסטוק עם האגוזים והשקדים, ולהוסיף את השמנת, החלב, המלח והפלפל.
1
מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את העגבניות והבזיליקום, מלח ופלפל וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך 15 דקות.
1
מבשלים את הפרפלה של ברילה במים מומלחים, מנקזים כאשר אל דנטה ומקפיצים במחבת עם רוטב העגבניות. מניחים בצלחת שכבה של עבה של רוטב השמנת עם פירות יבשים, מוסיפים את הפסטה ומקשטים עם חתיכות קטנות של גבינת ריקוטה טרייה.

המלצת השף


כדי לקלף בקלות ובמהירות את הפירות היבשים, לטבול במים רותחים למשך דקה אחת.

יין מומלץ


למנה זו אנו ממליצים יין רוזה יבש טרי ונעים, ובעל ניחוח הדרי, כמו ה-קסטל דל מונטה. להגיש בטמפרטורה של 14-15 מעלות צלסיוס.

חפש מתכון

מרכיבים:
cerca
mi sento fortunato
חיפוש מתקדם >