פרפלה עם כרישה וקישואים

stampa

הפרפלה מעדיפים רטבים קלים וצבעוניים אשר משפרים את הטעם והקלות, כמו המתכון הזה למשל אשר מבוסס על ירקות אשר מדגישים את הקלילות והצבע.

מתכון של ירקות
מספר אנשים:
4
דרגת קושי:
נמוכה
זמן:
30'
ערך תזונתי
עבור מנת פסטה אשר הוכנה לפי המתכון הזה.

ערך אנרגיה
613 קלוריות \ kJ
- חלבונים
15 ג'
- פחמימות
77 ג'
- שומנים
28 ג'

 קישואים
 
250 ג'
 כרישה
 
200 ג'
 גבינת פקורינו של רומא
 
20 ג'
 חמאה
 
10 ג'
 קצפת
 
100 מ"ל
 עגבניות שרי
 
8
 שום
 
1 שן שום
 שמן זית טהור
 
4 כפיות
 אורגנו
 
במידת הצורך
 יין לבן יבש
 
במידת הצורך
 מלח
 
במידת הצורך
 פלפל שחור
 
במידת הצורך

אופן ההכנה

1

בעזרת סכין חדה מסירים את החלק החיצוני של הקישואים ופורסים אותם לרצועות דקות בנוסח ז'וליין. את החלק הפנימי חותכים לקוביות. חותכים חצי כרישה לרצועות בנוסח ז'וליין ואת החצי השני לחתיכות קטנות.

1

במחבת גדולה ורדדוה ומטגנים בשלוש כפות שמן זית שן שום כתוש, מוסיפים את הקישואים ואת הכרישה, וחותכים לרצועות בנוסח ז'וליין. מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כמה דקות על אש גבוהה עם 2 כפות מים.

1

מרתיחים עגבניות שרי, מקלפים ומסירים את הזרעים, חותכים לפרוסות ומטגנים קלות כף שמן, קורט מלח ואורגנו.

1

במחבת אחרת, מבשלים את הקישואים החמאה והכרישה חתוכה לקוביות. מרטיבים עם יין לבן, מוסיפים מלח לפי הטעם ומוסיפים את השמנת. כאשר הקישואים מוכנים, מערבבים את הכל לקבלת קרם אחיד וחלק. מוסיפים את רצועות הירקות בנוסח ז'וליין ואת העגבניות.

1

מבשלים את הפרפלה של ברילה במים מומלחים, מנקזים כאשר אל דנטה, מערבבים עם הרוטב ומקציפים במחבת ומוסיפים את שבבי פקורינו. מגישים מיד.

המלצת השף


למתכון בטעם עדין יותר, אפשר להחליף את גבינת הפקורינו בשבבים של גבינת פרמזן.

יין מומלץ


רבלו ביאנקו קוסטה ד'אמלפי ד.ו.ק פלנגינה וביאנקוללה מאיזור החוף של הים התיכון. עם טעם חזק (הרבה שום, מלח, פלפל ופקורינו) עדיף יין מבציר מאוחר יותר. גירסאות מגישים בגביע בינוני ב 8-10 מעלות צלזיוס.

חפש מתכון

מרכיבים:
cerca
mi sento fortunato
חיפוש מתקדם >